وبسایت روشنگری

وبسایت روشنگری

سال اقتصادی مقاومتی اقدام و عمل

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "نیروهای مسلح ما در صف مقدم برای دفاع از کشور هستند"، ادامه داد: یک ارگان باید نیرویی را که در میدان نبرد در حال دفاع از کشور است، پشتیبانی کند به نحوی که نیروهای مسلح برای نیازمندی‌های خود - چه نیازمندی‌های جنگی و زندگی - دغدغه خاطر نداشته باشند و در واقع آن دستگاهی که در این زمینه مسئولیت دارد که دغدغه‌ها را بزداید، وزارت دفاع است.
رئیس‌جمهور افزود: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واقع برای تأمین انواع نیازهای نیروهای مسلح و ایجاد آرامش برای آنها وظیفه اصلی را بر عهده دارد. البته دفاع از اهداف و منافع ملی بر عهده یک ارگان یا یک بخش از جامعه نیست و این تنها نیروهای مسلح نیستند که باید از کشور دفاع کنند بلکه همه باید دست به دست هم بدهیم.

وی با بیان اینکه "دیپلماسی و وزارت خارجه ما در این ارتباط نقش دارند"، گفت: آنها‌یی که در روابط خارجی مشغول به کار و تلاش هستند، در واقع آنها سربازان دفاع از منافع ملی، منافع کشور و ارزش‌های دینی و ملی ما هستند. بخش‌های فرهنگی نیز در این ارتباط وظیفه دارند. همه جامعه به هم متصل است. اگر عالمان، اندیشمندان، فیلمسازان و هنرمندان انگیزه لازم برای دفاع را ایجاد نکنند، دفاع بسیار سخت می‌شود.
رئیس‌جمهور در ادامه گفت: نیروهای مسلح نباید صرفاً خود را برای رفع تهدیدهای دشمن آماده کنند، بلکه آنها باید به گونه‌ای عمل کنند که فکر و نقشه دشمن را عوض کنند که این عمل «بازدارندگی» نام دارد.
وی افزود: نیروهای مسلح باید به گونه‌ای عمل کنند که تهدید دشمن عملی نشود، زیرا تهدید به خاطر اشتباه محاسباتی دشمن ممکن است عملیاتی شود و ما باید در قدم اول این بازدارندگی را ایجاد کنیم. در جنگ صدام هم در تجاوز به ایران و بعد در تجاوز به کویت و هم در تجاوز به ملت خود دچار اشتباه بدی شد و درواقع اشتباه محاسباتی بد دردی است.

روحانی در ادامه اظهار کرد: بخشی از بازدارندگی به تجهیز تسلیحات بر می‌گردد. وزارت دفاع به دنبال تجهیز نیروهای مسلح است که تجهیزات تأثیرگذار است، البته نرم‌افزار از سخت‌افزار مهم‌تر است اما ما نباید سخت‌افزار را کنار بگذاریم. در تجهیزات نظامی دقت، سرعت و برد بسیار مهم و تعیین‌کننده است. در جنگ تحمیلی هرگاه هواپیمای اف 14 با موشک فونیکس بلند می‌شد، سایر هواپیماها فرار می‌کردند زیرا این هواپیما تجهیزات قوی‌تری داشت. بسیار مهم است که چه سلاحی و با چه امکاناتی ساخته می‌شود، زیرا سلاح باید اول از خود دفاع کند و سرعت و دقت مناسبی داشته باشد.
روحانی همچنین افزود: در امر بازدارندگی، حضور،‌ پشتیبانی و همبستگی مردم یک اصل اساسی است. اگر مردم از نیروهای مسلح جدا باشند، آن نیرو پیروز نیست. مردم باید نیروهای مسلح را تکیه‌گاه خود بدانند و هرچقدر نیروهای مسلح مردمی‌تر باشند و به نفع ملت اقدام کنند، اعتماد مردم به آنها بیشتر می‌شود. حضور نیروهای مسلح در گرفتاری‌های و بلایای طبیعی بسیار پسندیده بوده است. مردم ببینند در زمان صلح، نیروهای مسلح کار بزرگ و ارزان‌تری انجام می‌دهند.
وی در ادامه اظهار کرد: نباید به‌گونه‌ای صبحت کرد که دیگران احساس خطر کنند. تهدید کردن فقط منوط به برگزاری رزمایش نیست؛ البته رزمایش هم یک ضرورت است. گاهی ما به دنبال تهدید دیگران نیستیم، اما به گونه‌ای صحبت می‌کنیم که دیگران از مواضع ما احساس تهدید می‌کنند. در این بین شلیک یک گلوله می‌تواند همه‌چیز را به هم می‌ریزد؛ پس نوع موضع‌گیری ما بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "سیاست خارجی کشور ما بر مبنای تنش‌زدایی و اعتمادسازی با دنیاست"، اظهار کرد: این سیاست یک تاکتیک نیست، بلکه ما خواهان تنش با دیگران نیستیم، بلکه به دنبال ساخت اعتماد بویژه با همسایگان خود هستیم؛ البته به شرطی که دنیا بداند استقلال،‌ عزت، منابع ملی و ارزش‌های ما برای ما خط قرمز است و ما بر سر آنها معامله نمی‌کنیم. ما حاضر به دوستی با دنیا هستیم ولی خطوط قرمز خود را رد نمی‌کنیم.
وی همچنین گفت: ما با همسایگان به دنبال منافع مشترک هستیم. منافع مشترک ما زیاد و مشکلات ما هم با برادری قابل حل است. در واقع دیگران باید احساس کنند که ما به دنبال همزیستی مسالمت‌آمیز هستیم.

روحانی با بیان اینکه "در نیروهای مسلح کشور ما چند خط قرمز وجود دارد"، اظهار کرد: اولین خط قرمز ما این است که ما به دنبال تهاجم به هیچ کشوری نیستیم. در طول 35 سال گذشته همسایگان ما در شرایط سختی بودند و ما می‌توانستیم به آنها تهاجم داشته باشیم، ولی این کار را نکردیم. ما چشم طمع به ثروت و سرزمین دیگران نداریم ولی اجازه تهاجم هم به کسی نمی‌دهیم. ما یک ملت بزرگ هستیم و زیر بار تحمیل و تجاوز نمی‌رویم.

وی ادامه داد: دومین خط قرمز ما این است که ما دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم. البته این سیاست ما به دلیل وجود انواع کنوانسیون‌ها نیست، زیرا اعتقاد،‌ ایمان،‌ اصول و فقه ما می‌گوید ما نباید دنبال سلاح کشتار جمعی باشیم. ما اگر دنبال سلاح کشتار جمعی بودیم، سلاح‌های شیمیایی و میکروبی می‌ساختیم. ما در جنگ تحمیلی حتی جواب بمباران شیمیایی را ندادیم.
روحانی، رعایت اصول اخلاقی را سومین خط قرمز نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: ما در جنگ اصول اخلاقی را زیر پا نمی‌گذاریم و در جنگ تحمیلی هم ثابت کردیم که با اسیران با احترام برخورد می‌کنیم. ما در طول جنگ تحمیلی حتی جواب بمباران شهرها را نمی‌دادیم و وقتی تصمیم گرفته شد که برای توقف بمباران شهرها عمل متقابلی انجام دهیم، از 48 ساعت قبل اعلام می‌کردیم.رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: ما با اقدامات بازدارنده به کسانی که چشم طمع و خیانت به کشور ما دارند می‌گوییم که آنها باید فکر و رفتار خود را تغییر دهند.

روحانی با بیان اینکه "به دلیل تحریم‌ها، اکنون توانسته‌ایم تجهیزات 60 سال قبل را به‌روز کنیم"، اظهار کرد: این اقدامات باید ادامه پیدا کند و ما تجهیزات را بازسازی و به‌روز کنیم.

وی به نوآوری‌های بخش‌های دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه گام‌های خوبی برداشته شده و وضعیت ما از اول انقلاب از زمین تا آسمان تغییر کرده است. ما در زمینه تحقیقات باید اولویت‌های خود را مشخص کنیم زیرا منابع ما محدود است.
رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد: قوانین مصوب کرده است که نیروهای مسلح از شهرها خارج شوند. اگر نیروهای مسلح این اقدام را انجام دهند، به شهرها و مردم کمک خوبی می‌کنند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نویسنده: رضا غلامی ׀ تاریخ: یک شنبه 11 اسفند 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , saitroshangari.ir.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com